سود پرک چیست ؟
قیمت سود پرک
سدیم هیدروکسید (NaOH) با نام مصطلح سود پرک، یک ماده جامد بلوری سفید خورنده است که تا زمان حل شدن به راحتی رطوبت را جذب می کند، سدیم هیدروکسید یا Sodium hydroxide که معمولاً سود سوزآور یا لای lye نامیده می شود ، پرکاربردترین ماده قلیایی صنعتی است که برای بافت حیوانی و گیاهی بسیار خورنده است.
سود پرک ارزان قیمت
محلول های قلیایی همچون سدیم هیدروکسیدکه هنگام حل شدن در آب ایجاد می شوند، در فرآیندهای تجاری مختلف ، اسیدها را خنثی می کنند از جمله در تصفیه نفت ، اسیدهای سولفوریک و آلی را از بین می برد. در ساخت صابون، با اسیدهای چرب واکنش نشان می دهد. محلول NaOH در تیمار مواد سلولزی و در تولید بسیاری از مواد شیمیایی استفاده می شود همچنین به عنوان رایج ترین هیدروکسید با خاصیت قلیایی در کنار هیدروکلریک اسید برای تنظیم و تشخیص pH در آزمایشگاه های شیمی و بیولوژی مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص فیزیکی و شیمیایی سود پرک :
سود پرک ترکیب غیر آلی با فرمول شیمیایی NaOH جامد سفید رنگ کریستالی یونی ست که از کاتیون سدیم Na+ و آنیون هیدروکسید OH−تشکیل شده است. این ماده رطوبت و دی اکسید کربن هوا را به سرعت جذب کرده و طی واکنش های زنجیره ای با آب تبدیل به NaOH•nH2O می گردد.
قیمت سود پرک صادراتی :
فرم تجاری سود پرک اغلب مونو هیدرات است، نقطه ذوب سود پرک خالص ۳۱۸ درجه سانتی گراد و دارای نقطه جوش ۱۳۸۸ درجه سانتیگراد می باشد، حلالیت سود پرک در آب میزان قابل توجهی است ولی در سایر حلال های قطبی همچون اتانول و متانول کمتر محلول است و در حلال های غیر قطبی مانند اتر نیز نامحلول است. همانند هیدراته شدن سولفوریک اسید، انحلال سود پرک در آب نیز واکنشی به شدت گرماده بوده و مقدار زیادی گرما آزاد می گردد.
محلول حاصل نیز بدون رنگ و بو است، به عنوان یک محلول قلیایی، سود پرک هم در صورت تماس با پوست به دلیل فرایند صابونی شدن چربی ها، حالت لغزنده و لیز ایجاد می کند. لازم به ذکر است با توجه به خاصیت قلیایی، سود پرک یک باز سوزاننده است که در صورت تماس با پوست و در دمای اتاق دارای خطر سوختگی شیمیایی است.
فروش سود پرک :
واکنش های شیمیایی سود پرک:
سود پرک در واکنش با اسیدهای پروتیک، آب و نمک مربوطه را تولید می کند. همچنین در واکنش با اسید های اکسیدی مانند سولفور دی اکسید نیز محصولات مشابهی را ایجاد کرده و در صنعت مانع از ورود گاز های خطرناک به اتمسفر در طی سوختن زغال سنگ می شود.
شیشه نیز به آرامی با محلول های آبی هیدروکسید سدیم در دمای محیط واکنش می دهد و سیلیکات های محلول را تشکیل می دهد. به همین دلیل ، درزهای شیشه ای و درزهای در معرض هیدروکسید سدیم تمایل به “یخ زدن” دارند. فلاسک ها و راکتورهای شیمیایی شیشه ای در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هیدروکسید سدیم داغ ، که باعث یخ زدگی شیشه می شود، آسیب می بینند.
خرید سود پرک :
هیدروکسید سدیم در دمای اتاق با آهن واکنش نمی دهند چرا که آهن در مواد قلیایی قابلیت حل شدن ندارد. با این وجود در دمای بالاتر از ۵۰۰ درجه سانتیگراد، آهن در یک واکنش گرمازا با سدیم هیدروکسید واکنش داده و اکسید آهن (III) ، فلز سدیم و گاز هیدروژن تشکیل دهد. برخلاف هیدروکسید سدیم که محلول است اغلب هیدروکسید های فلزات واسطه نامحلول هستند، به همین دلیل سود پرک را می توان به منظور رسوب هیدروکسید سایر فلزات واسطه مانند مس، آهن (II)، آهن (III) استفاده کرد که رسوب این فلزات یه ترتیب آبی، سبز و زرد مشاهده می شوند. نمک های روی و سرب نیز در هیدروکسید سدیم حل می شوند و یک محلول شفاف از Na2ZnO2 یا Na2PbO2 تشکیل می دهند.
کاربرد سود پرک :
هیدروکسید سدیم برای تولید بسیاری از محصولات روزمره مانند کاغذ ، آلومینیوم ، تمیز کننده ها و لوله باز کن های تجاری ،صابون و مواد شوینده استفاده می شود. از هیدروکسید سدیم برای تولید صابون و انواع شوینده های مورد استفاده در منازل و مصارف تجاری استفاده می شود.
سفید کننده کلر (وایتکس) با ترکیب کلر و هیدروکسید سدیم تولید می شود. پاک کننده های لوله باز کن که حاوی سدیم هیدروکسید هستند، چربی هایی را که لوله ها را مسدود می کنند را به کف تبدیل کرده و در نتیجه باعث حل شدن آن ها در آب می شوند.
کاربرد سود پرک در صنعت :
سدیم هیدروکسید در صنایع دارویی نیز مورد استفاده است و برای کمک به تولید انواع داروها و محصولات دارویی مانند مسکن های معمول درد همچون آسپرین، داروهای ضد انعقاد خون که می توانند به جلوگیری از لخته شدن خون کمک کنند و داروهای کاهش دهنده کلسترول استفاده می شوند. در بخش انرژی ، هیدروکسید سدیم در تولید سلول سوختی استفاده می شود.
این سلول ها مانند باتری برای تولید سوخت پاک و کارآمد برق برای طیف وسیعی از کاربردها از جمله حمل و نقل و جابه جایی و انتقال مواد استفاده می شود. رزین های اپوکسی نیز از هیدروکسید سدیم تولید شده و در توربین های بادی استفاده می شوند. تاسیسات تصفیه آب شهری از هیدروکسید سدیم برای کنترل اسیدیته آب و کمک به حذف فلزات سنگین از آب استفاده می کنند.
قیمت هیدروکسید سدیم :
هیدروکسید سدیم همچنین برای تولید هیپوکلریت سدیم که ضد عفونی کننده آب محسوب می شود استفاده می شود. در حوزه صنایع غذایی، سدیم هیدروکسید دارای کاربرد متنوعی در فراوری مواد غذایی همچون زیتون است ، سود پرک برای از بین بردن پوست گوجه فرنگی، سیب زمینی و سایر میوه ها و سبزیجات به منظور تولید کنسرو و همچنین به عنوان یکی از اجزای مواد نگهدارنده محصولات غذایی استفاده می شود که از رشد کپک و باکتری در غذا جلوگیری می کند.
هیدروکسید سدیم مرک
در بسیاری از مراحل تولید کاغذ، چوب با محلول حاوی سولفید سدیم و سود پرک تصفیه می شود. این امر به حل شدن بیشتر مواد ناخواسته در چوب کمک می کند و سلولز نسبتاً خالص که اساس کاغذ را تشکیل می دهد باقی می ماند.
در فرآیند بازیافت کاغذ نیز، از سود پرک برای جدا کردن جوهر از الیاف کاغذ استفاده می شود و باعث می شود الیاف کاغذ دوباره مورد استفاده قرار گیرند. هیدروکسید سدیم همچنین برای تصفیه مواد اولیه محصولات چوبی مانند کابینت و مبلمان و سفید سازی و تمیز کردن چوب استفاده می شود.
کاربردهای دیگر سود پرک :
از دیگر کاربرد های سدیم هیدروکسید یا سود سوز آور برای استخراج آلومینا از مواد معدنی موجود در طبیعت استفاده می شود. آلومینا برای ساخت آلومینیوم و انواع محصولات از جمله فویل، قوطی، وسایل آشپزخانه و قطعات هواپیما استفاده می شود.
در ساختمان و ساخت و ساز ، از آلومینیوم در موادی که نمای ساختمان و قاب پنجره را تشکیل می دهند استفاده می شود. در بسیاری از فرایندهای صنعتی و تولیدی دیگر نیز از سود پرپ استفاده می شود.
از این ماده شیمیایی برای تولید ابریشم مصنوعی یا rayon ، اسپندکس spandex ، مواد منفجره ،رزین اپوکسی ، رنگ ، شیشه و سرامیک استفاده می شود.
همچنین در صنایع نساجی برای ساختن رنگ، پردازش پارچه پنبه ای، در شستشو و سفید سازی و همچنین در تمیز کردن و پردازش فلزات، پوشش اکسید، آبکاری و استخراج الکترولیتی استفاده می شود.
قیمت سود پرک در بازار
آزما کالا پلاس به عنوان بزرگترین بازار آنلاین حوزه خدمات آزمایشگاهی در کشور و وابسته به شرکت بازرگانی ندا شیرین ایرانیان در زمینه واردات و فروش کلیه مواد شیمیایی از برندهای شرکت مرک آلمان، شرکت سیگما و برترین برندهای جهانی در حال فعالیت و خدمت به دانشجویان ، پژوهشگران و داروسازان و تولید کننده ها می باشد.
دریافت لیست قیمت سود پرک
برای سفارش اینترنتی درخواست های خود می توانید با شماره های فوق تماس بگیرید
دفترمرکزی فروش تهران : ۹۶۹ ۷۲ ۴۴۹ – ۰۲۱ (تماس در ساعات اداری)
واتساپ : ۰۹۹۱۴۲۱۴۶۹۹ (تماس در ساعات غیراداری و استعلام قیمت فوری و آنلاین)